Пастет с орехи и чесън
Необходими продукти
- • 2 глави чесън
- • 1/2 ч.ч. сварен зрял фасул
- • 1/2 ч.ч. счукани орехови ядки
- • 30 мл олио
- • 2 с.л. отвара от варенето на фасула
- • 2 с.л. зелев сок
- • 2 с.л. сок от ошав
- • сол
Начин на приготвяне
Сварения фасул се смачква и се претрива през цедка, за да се отстранят люспите. Прибавят се почистения чесън, счукан със сол на вкус и ореховите ядки. Сместа се разбърква добре. Постепенно се налива олиото, като се бърка непрекъснато. След това се добавят фасулената отвара, зелевия сок и сока от ошава. Получения пастет се разбърква, изсипва се в подходящ съд и се заглажда. По желание може да се украси с кисели краставички или моркови от туршия.
Рецептата е добавена от senta на 11 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 desyj | Свекърва ми прави този пастет само от чесън, орехи и малко олио и е нещо великолепно, върви добре с ракийката | 16 Дек 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.