Качамак с яйца и сирене

Продукти:
3к.ч. царевичен грис /брашно/
3 яйца
250г сирене
150г кашкавал
70г краве масло
щипка сол
щипка сладък червен пипер

Приготвяне:
Взема се чиста тенджера. Налива се 700мл вода, поръсва се щипка сол и съдът се поставя на загрят котлон. Малко преди да кипне водата, се слагат 1 по 1 чашите с грис, който се изсипва на тънка струйка. Кашата трябва да сгъсти, но да се внимава да не загори. За целта се бърка непрекъснато в една посока и на бавен огън. Когато е готова се отегля от котлона. Взема се 30г краве масло и се слага да се стопи в царевичната каша. Отделно се намазва дъното и околния ръб на тавичка, с краве масло. В пластмасова купа се чукват яйцата 1 по 1. Добавя се натрошеното сирене. Сместа се обърква като плънка за баница. Поръсва се със сладък, червен пипер. Слага се половината от качамака в тавичката. Заглажда се добре. Върху нея се разпределя яйчената смес. Завършва се с останалата част от царевичната каша. Накрая се поръсва с обилно с настърган кашкавал и се полива със разтопено краве масло. Пече се на умерена фурна до зачервяване. Качамакът се реже изстинал на парчета.

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Качамак с яйца и сирене”

  1. Съотношението вода-царевичен грис не е правилно.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Здравейте г-жо Шукова,

    Благодаря за включването. Моето количество е 3 кафени чашки царевичен грис на 700мл вода. Все пак първо се приготвя качамакът, а след това се запича с останалите продукти.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. Шукова, как разба, че съотношението между 3 кафени чаши и 700 мл вода не е точно? Това никой не може да знае, admin.

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *