рецепта
Супа от леща по манастирски
Гответе с мен
Българска кухня
Българска
Рецептата "Супа от леща по манастирски" беше добавена на
Продукти
Леща | 200 г |
олио | 50 мл |
кромид лук | 50 г |
Моркови | 50 г |
Целина | 40 г |
домати | 150 г |
Чесън | 2 скилидки |
Чубрица | 1 с. л. |
оцет | 2 с. л. |
Магданоз | 1 с. л. |
сол |
Приготвяне
• Лещата се измива и се поставя в тенджерата.
• Прибавя се лукът, който е нарязан на дребно, морковите и целината, нарязани на кубчета.
• Добавят се олиото, нарязаният на филийки чесън и чубрицата.
• Всичко се залива със студена вода и се поставя на умерен огън да ври.
• 10 минути преди окончателното сваряване на лещата се прибавят и червените домати, нарязани на дребно.
• Готовата супа се подправя със сол и оцет.
• Супата от леща по манастирски се поднася с дребно нарязан магданоз.
Етикети: супи от зеленчуци , рецепти с леща , целина , олио , чесън , чубрица , магданоз , рецепта за супа , рецепта с леща , вегетариански рецепти , постни рецепти