Питки Земелки
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Лесна
Изпробвана: 4 изпробвана
Любима на 91 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от ren4ok
Снимка 321
Необходими продукти
  • • 350 мл прясно мляко
  • • 1 бр. яйце
  • • 1 ч.л. захар
  • • 5 г суха мая
  • • 100 г извара
  • • 2 с.л. олио
  • • брашно за омесване
  • • семена от сусам и мак
  • За глазурата:
  • • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • • 50 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
Омесва се средно меко тесто от продуктите. Оставя се да втаса и когато удвои обема си, се оформят земелки с желаната големина. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с глазурата, приготвена от 50 мл топло прясно мляко и разтворената в него сода бикарбонат. Поръсват се със семената. Пекат се в умерена фурна.
Рецептата е добавена от Anego на 21 Декември 2010 г.
Номинация в конкурсРецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Декември '10 [Тестени]
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 8
ren4ok
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Много вкусни и хрупкави!
[Изпробвана]
22 Юни 2015
снимки от
ren4ok
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 3 22 Юни 2015
снимки от
Anego
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 2 18 Яну 2011
# 7
Anego
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Вентилатор-извинявам се :)28 Дек 2010
# 6
Anego
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
В машината за хляб замесвам тестото на програма за месене с втасване- 1ч и 30 м продължителност, след което оформените и намазани земелки поставям във фурната за 15 минути само на долен реотан и температура 100 градуса, а изпичането е на винтилатор при 175 градуса за около 30 минути (в зависимост от големината на земелките).28 Дек 2010
# 5
tani_vd
началник печка
[Изпробвал рецептата]
Преди печене аз ги оставих в тавата за 20 минути покрити с кърпа, после ги резнах отгоре с нож, намазах ги и тогава ги сложих във фурната.28 Дек 2010
# 4
akva7
магьосник в кухнята
Преди печене втасват ли пак?27 Дек 2010
# 3
tani_vd
началник печка
[Изпробвал рецептата]
Тази вечер ги направих. Понеже нямах извара сложих сирене. Много се харесаха. Имам поръчка да ги направя утре за закуска. Благодаря за рецептата. Вече няма да ги купувам от Кауфланд.
[Изпробвана]
27 Дек 2010
# 2
MIKO
ентусиаст с миксер
[Изпробвал рецептата]
и аз ги правя вече два дни и свършват веднага, коричката е приятно хрупкава
[Изпробвана]
23 Дек 2010
# 1
milena75
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Тази сутрин ги направих! Много лесно и вкусно!
[Изпробвана]
22 Дек 2010
снимки от
Anego
магьосник в кухнята
[Автор на рецептата]
Снимка 1 21 Дек 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.