Питки Земелки
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 4 Любима на 91 готвача |
Снимката е добавена от ren4ok
Необходими продукти
- • 350 мл прясно мляко
- • 1 бр. яйце
- • 1 ч.л. захар
- • 5 г суха мая
- • 100 г извара
- • 2 с.л. олио
- • брашно за омесване
- • семена от сусам и мак
- За глазурата:
- • 1 ч.л. сода бикарбонат
- • 50 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
Омесва се средно меко тесто от продуктите. Оставя се да втаса и когато удвои обема си, се оформят земелки с желаната големина. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с глазурата, приготвена от 50 мл топло прясно мляко и разтворената в него сода бикарбонат. Поръсват се със семената. Пекат се в умерена фурна.
Рецептата е добавена от Anego на 21 Декември 2010 г.
Рецептата е участвала в конкурс Рецепта на месец Декември '10 [Тестени] |
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 8 ren4ok [Изпробвал рецептата] | Много вкусни и хрупкави! [Изпробвана] | 22 Юни 2015 |
снимки от ren4ok [Изпробвал рецептата] |
22 Юни 2015 | |
снимки от Anego [Автор на рецептата] |
18 Яну 2011 | |
# 7 Anego [Автор на рецептата] | Вентилатор-извинявам се | 28 Дек 2010 |
# 6 Anego [Автор на рецептата] | В машината за хляб замесвам тестото на програма за месене с втасване- 1ч и 30 м продължителност, след което оформените и намазани земелки поставям във фурната за 15 минути само на долен реотан и температура 100 градуса, а изпичането е на винтилатор при 175 градуса за около 30 минути (в зависимост от големината на земелките). | 28 Дек 2010 |
# 5 tani_vd [Изпробвал рецептата] | Преди печене аз ги оставих в тавата за 20 минути покрити с кърпа, после ги резнах отгоре с нож, намазах ги и тогава ги сложих във фурната. | 28 Дек 2010 |
# 4 akva7 | Преди печене втасват ли пак? | 27 Дек 2010 |
# 3 tani_vd [Изпробвал рецептата] | Тази вечер ги направих. Понеже нямах извара сложих сирене. Много се харесаха. Имам поръчка да ги направя утре за закуска. Благодаря за рецептата. Вече няма да ги купувам от Кауфланд. [Изпробвана] | 27 Дек 2010 |
# 2 MIKO [Изпробвал рецептата] | и аз ги правя вече два дни и свършват веднага, коричката е приятно хрупкава [Изпробвана] | 23 Дек 2010 |
# 1 milena75 [Изпробвал рецептата] | Тази сутрин ги направих! Много лесно и вкусно! [Изпробвана] | 22 Дек 2010 |
снимки от Anego [Автор на рецептата] |
21 Дек 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.