Мусака с кисело зеле
Необходими продукти
  • • 750 г смляно месо
  • • 1,5 кг кисело зеле
  • • 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
  • • 1-2 глави (100 г) кромид лук
  • • 1 ч.л. (5 г) червен пипер
  • • 1 с.л. (10 г) брашно
  • • 2 бр. яйца
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Към смляното месо се прибавят ситно нарязаният лук, червеният пипер, брашното и половината мазнина. Сместа се посолява и се пържи 2-3 минути. В останалата мазнина се задушава няколко минути зелето, нарязано на ситно. В тавичка се нареждат на пластове месото и зелето, като се започне от месото. Ястието се залива с вода (да се покрие), и се пече в средно гореща фурна. След като изври водата и омекне зелето, се прибавят разбитите яйца. Ястието отново се запича и се поднася поръсено с черен пипер.

Рецептата е добавена на 1 Декември 2002 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 3
irka
майстор с шприц
Аз правя мусака, но със зеле и ориз. Вкуса е страхотен. Пробвала съм и с кисело и с прясно зеле.23 Апр 2009
# 2
zlatna
готвач с точилка
[Изпробвал рецептата]
Правих тази мусака през зимата. Стана много хубава. Сега мисля да пробвам с прясно зеле.
[Изпробвана]
10 Окт 2007
# 1
Dea
(нерегистриран)
Мусаката е страхотна, с леки подобрения става великолепна!9 Яну 2005

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.