Родопска кавърма с телешко
Рейтинг: Сложност: Любима на 38 готвача |
Снимката е добавена от isova24
Необходими продукти
- • 500 г обезкостена телешка плешка
- • 150 г гъби
- • 100 г кашкавал
- • 4 бр. яйца
- • 5–6 глави лук
- • 1 бр. зелена чушка
- • 1 бр. домат
- • 1 ч.ч. олио
- • 2 ч.л. червен пипер
- • 1 ч.л. чубрица
- • черен пипер
- • сол
- • магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото. След това тенджерата се похлупва и месото се задушава. Лукът се нарязва на едро, гъбите - на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета. Лукът и гъбите се пържат в останалата част от олиото, добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак. Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червен пипер, чубрица и черен пипер. Разбърква се и се оставя да поври около 10 минути. Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, и се сервират.
Рецептата е добавена от zlatina на 11 Октомври 2008 г.
Още рецепти за:
Ястия с телешко месо ⋅ Телешко с гъби ⋅ Телешка кавърма ⋅ Ястия с лук ⋅ Ястия с гъби ⋅ Гювечета ⋅ Българска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 isova24 | Отива в любими! | 14 Окт 2016 |
снимки от isova24 |
Уникално вкусно,Благодаря за рецептата! |
6 Окт 2016 |
# 2 milena75 | Само дето моята кавърма ще е със свинско. | 8 Мар 2011 |
# 1 milena75 | Довечера смятам да я направя точно по този начин. | 8 Мар 2011 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.