company logo

Яйца по панагюрски
Рецепти - Ястия с яйца
IMG_5502WinCEПродукти за 2 порции:
  • 6 яйца
  • 100гр краве сирене
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 2 с.л. оцет
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:

В дълбок тефлонов тиган, или тенджера сложете водата и оцета и щипка сол. Когато водата заври чукнете яйцата.
Извадете яйцата след около 5 минути.
В чиния отдолу натрошете сиренето, поставете яйцата и залейте с половин кофичка кисело мляко на порция. В тиган сгорещете олиото, отдръпнете от котлона и прибавете червеният пипер(по желание и черен пипер). Разпределете върху яйцата.
IMG_5503WinCEЗа любителите на чесъна, могат да използват вариация на рецептата като се намачка или нареже чесън надребно към киселото мляко
 



Powered by Joomla!. Designed by: joomla 1.5 templates vps hosting Valid XHTML and CSS.