рецепта

Хайвер от печени чушки

Хайвер от печени чушки

1 5 1

Сосове

Българска

Рецептата "Хайвер от печени чушки" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

червени чушки 10
кромид лук 1 глава
Чесън 1 скилидка
олио 4 с. л.
ситно нарязан магданоз 2 с. л.
сол и смлян черен пипер
доматено пюре 1 ч. л.
пудра захар 1/2 ч.л.
лимонов сок или оцет
2 люти чушки
ситно нарязана бяла част от праз или зелен лук

• Чушките се изпичат, обелват и почистват от семето.

• Лукът се почиства и заедно с чушките се нарязва на дребно.

• Чесънът се пресова.

• Лютите чушки се опичат, обелват и почистват от семето.

• Всичко се поставя в блендер и се смила на пюре заедно с щипка сол.

• Прибавят се доматеното пюре, черният пипер и магданозът.

• Сместа се разбърква много добре и се подправя със захарта.

• Постепенно се прибавя капка по капка олиото при постоянно разбъркване, докато се поеме от сместа.

• След което се добавя лимоновият сок на вкус.

• При поднасянето хайверът от печени чушки се поръсва със ситно нарязан суров праз.


Бележки
* Хайверът се поднася като сос към пържени картофи, риба, пиле или пък като намазка за сандвичи.