Необходими продукти:
1 кг свинска плешка (без кост)
250 г печурки
100 г маслини
100-125 г кромид лук
2 печени чушки
1/2 винена чаша червено вино
5-6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
сол на вкус
за маринатата:
1/2 винена чаша червено вино
100-125 г кромид лук
1 ч. л. чубрица
Начин на приготвяне:
Поставете нарязаното на кубчета месо в дълбока купа.
Полейте с червеното вино и поръсете с чубрица.
Добавете наситнения лук, предвиден за мариноване и разбъркайте. Месото трябва да престои в маринатата около 24 часа, покрито и в хладилник.
Нарежете кромид лука и го поставете в предварително загрято олио. След 1 минута изсипете маринованото месо.
Пържете го няколко минути, захлупете го и оставете да ври леко 15-20 минути.
Посолете, добавете вино, доматено пюре, нарязани на филийки гъби, наситнени чушки, обезкостени и нарязани маслини.
Оставете ястието да ври под капак на тих огън 30-40 минути.
1 кг свинска плешка (без кост)
250 г печурки
100 г маслини
100-125 г кромид лук
2 печени чушки
1/2 винена чаша червено вино
5-6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
сол на вкус
за маринатата:
1/2 винена чаша червено вино
100-125 г кромид лук
1 ч. л. чубрица
Начин на приготвяне:
Поставете нарязаното на кубчета месо в дълбока купа.
Полейте с червеното вино и поръсете с чубрица.
Добавете наситнения лук, предвиден за мариноване и разбъркайте. Месото трябва да престои в маринатата около 24 часа, покрито и в хладилник.
Нарежете кромид лука и го поставете в предварително загрято олио. След 1 минута изсипете маринованото месо.
Пържете го няколко минути, захлупете го и оставете да ври леко 15-20 минути.
Посолете, добавете вино, доматено пюре, нарязани на филийки гъби, наситнени чушки, обезкостени и нарязани маслини.
Оставете ястието да ври под капак на тих огън 30-40 минути.
- Тип ястие: основни с месо
- Кухня: българска
- Основни продукти: свинско месо
- Начин на приготвяне: варена, задушена
- Време за приготвяне: 60 - 120 минути