Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от патладжани с чесън

Пастет от патладжани с чесън

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пастет от патладжани с чесън1 / 2
10/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 8 скилидки
  • зехтин - 6 с.л.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, набождат се с вилица и се слагат в тава. Покриват се с алуминиево фолио и се запичат на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Когато омекнат, се изваждат и се обелват. Оставят се в гевгир да се отцеждат и да изстинат. Намачкват се с вилица и се овкусяват с начукания чесън, зехтина, солта и лимоновия сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: