Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Чипровска баница

Чипровска баница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Чипровска баница1 / 2
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Вкусното доказателство, че в Чипровци не само тъкат килими, но правят и вкусни баници"

Необходими Продукти

  • кори - 1 опаковка, чипровски или ботевградски
  • сирене - краве или овче 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • газирана вода - или лимонада 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесваме разбитите яйца, натрошеното сирене, олиото и газираната вода.

В дълбока тава с хладка вода слагаме по 1 щипка сода и сол, в нея се потапя всяка една от корите, отцежда се и се слага в намаслена тава за печене.

Върху всяка кора разстиламе по 3-4 с.л. от сместа и така до изчерпване.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Най-вкусната баница
04.10.2014 10:36
3
гошу
гошу
САМО ТВА ОТЦЕЖДАНЕ Я ПРАВИ ЧИПРОВСКА
26.09.2013 09:35
3
1
Покажи всички подкоментари