1 кг. ориз,
дреболийките на агнето,
пресен лук,
джоджен,
чер пипер,
кимион,
червен пипер,
сол,
олио,
1 кг. стар, дребен лук
Оризът и пресният лук се запържват в олио, към тях се прибавят джоджен, чер пипер, червен пипер, кимион, сол и нарязаните на дребно дреболии, сипваме вода и всичко завира, до полусваряване на ориза. Агнето се посолява отвътре и се пълни с приготвената смес и се зашива, слага се в подходяща тава, около него се нарежда, вече обеленият дребен, стар лук и се посолява, тавата се пълни до половината с вода и се покрива с фолио. Тавата се слага в предварително опалената пещ и се запечатва отвън. Пече се 5 часа.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност