Лозови сарми с булгур и сирене
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 1 Любима на 19 готвача |
Снимката е добавена от xevi
Необходими продукти
- • 1 буркан лозови листа (800 г)
- • 150 г булгур
- • 50 г ориз
- • 200 г сирене
- • 1 с.л. червен пипер
- • 1 бр. яйце
- • 1 глава лук
- • джоджен
- • 3-4 с.л. олио
Начин на приготвяне
Лукът се нарязва и запържва и в олиото. Прибавят се ориза, булгура и червения пипер и те се пържат до прозрачност на ориза. Залива се с 400 мл вода и се остава да се задуе ориза и булгура. Прибавя се джоджена и яйцето. Като поизстине сместа се настъргва вътре и сиренето и се обърква добре. Завиват се сармии, които се нареждат в намазнена тава и се заливат с още 400 мл вода. Пекат се до готовност в загрята до 180 С фурна. Сол не се слага защото сиренето е солено.
Рецептата е добавена от cveteto на 23 Март 2009 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 xevi [Изпробвал рецептата] | Тези необичайни сарми ни харесаха много - свежи и леки. Използвах от по-едрия булгур [Изпробвана] | 14 Авг 2013 |
снимки от xevi [Изпробвал рецептата] |
5 Яну 2011 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.