Царски кюфтета
Необходими продукти
  • • 300 г смляно месо смес
  • • 1 глава кро­мид лук
  • • 2 ч.л. доматено пюре
  • • сол
  • • черен пипер
  • • магданоз
  • • индийско орехче
  • • 8-10 бр. картофи
  • • 2 бр. яйца
  • • брашно
  • • га­лета
  • • настърган кашкавал
  • • настъргано сирене
  • • мазнина за пър­жене
Начин на приготвяне
Месото заедно със ситно нарязания лук, доматеното пюре и подправките се изпържва в 1 с.л. мазнина. Картофите се сваряват, обелват се и се смачкват с вили­ца като за пюре, след което се смесват с едно яйце, брашно и сол. Полученото картофено тесто се разстила върху набрашнена маса и от него с водна чаша се изрязват 16 питки. В сре­дата на половината от тях се слага изпърженото месо и се по­крива с останалите питки. Кюфтетата се потапят в гъсто палачинково тесто, приготвено от второто яйце, брашно, сол и малко вода, панират се в галета и се изпържват в гореща мазнина. Непосредствено след изпържването се наръсват със смес от си­ренето и кашкавала.

Рецептата е добавена на 6 Март 2008 г.
Източник: "Аламинути", София Смолницка, 1988 г
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.