Свинско печено по ловджийски
Необходими продукти
  • • 800 г свинско месо без кост
  • • 50 г бекон
  • • 60 г масло
  • • 125 мл месен бульон
  • • 125 мл бяло вино
  • • 1 глава кромид лук
  • • 120 г корени за супа
  • • 40 г брашно
  • • 1 бр. лимон
  • • 2 с.л. сироп от касис или шипки
  • • 5-6 зърна черен пипер
  • • 2 пъпки карамфил
  • • 1 дафинов лист
  • • кимион
  • • сол
Начин на приготвяне
Месото се натрива със счукания пипер и карамфил, кимион и сол и се запържва отвсякъде в маслото заедно със ситно нарязания бекон. Налива се и бульонът, добавя се дафиновият лист и ястието се задушава във фурната. Почистените и нарязани корени за супа и лукът се сваряват, зеленчуковият бульон се прецежда и с него периодично се полива месото по време на печенето. Когато свинското се зачерви, се изважда от фурната и се държи на топло. Сосът от тавата се смесва с препеченото до златисто брашно, разредено с малко бульон. Сосът се вари няколко минути, докато се сгъсти. Прецежда се и се смесва със сиропа, сока на лимона и виното. Слага се повторно да кипне на слаб огън и се дръпва настрани. Опеченото месо се нарязва на филийки и се залива със соса. Поднася се с картофено пюре.
Рецептата е добавена от senta на 10 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:

Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.