Пилешка кавърма с праз
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Изпробвана: 1 изпробвана
Любима на 35 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от gabi_2000
Необходими продукти
  • • 1 бр. пиле
  • • 400 г домати (1/2 буркан стерилизирани)
  • • 4-5 стръка праз лук (1.2 кг)
  • • 2 бр. пресни чушки
  • • 2-3 с.л. олио
  • • по 1 ч.л. червен пипер, естрагон, чубрица
  • • сол
Начин на приготвяне
Пилето се залива с вода, така че да го покрива, посолява се и се сварява. След това се охлажда и се обезкостява. Стръковете праз се нарязват на колелца. Олиото се загрява в тенджера, лука се изсипва и се задушава 10 минути на тих огън под капак. Чушките и доматите се нарязват на малки парчета. Задушения лук се поръсва с червен пипер, добавят се нарязаните чушки и домати и се задушава още 10 минути под капак. След това се слага нарязаното на дребни късове месо. Ястието се подправя с чубрица и естрагон, разбърква се и се прехвърля в тава или в гювечета. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 200 С фурна.
Рецептата е добавена от cvetanio на 7 Февруари 2010 г.
Източник: bonapeti.bg
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
gabi_2000
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Прекрасна рецепта. Чудесно се получи
[Изпробвана]
26 Окт 2014
снимки от
gabi_2000
виртуоз с тиган
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1 26 Окт 2014

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.