Родопска кавърма с телешко
Рейтинг: 10
Сложност: Средна
Любима на 38 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от isova24
Необходими продукти
  • • 500 г обезкостена телешка плешка
  • • 150 г гъби
  • • 100 г кашкавал
  • • 4 бр. яйца
  • • 5–6 глави лук
  • • 1 бр. зелена чушка
  • • 1 бр. домат
  • • 1 ч.ч. олио
  • • 2 ч.л. червен пипер
  • • 1 ч.л. чубрица
  • • черен пипер
  • • сол
  • • магданоз за поръсване
Начин на приготвяне
Нарязаното на кубчета месо се запържва до златисто в половината от олиото. След това тенджерата се похлупва и месото се задушава. Лукът се нарязва на едро, гъбите - на филийки, а доматът и чушката – на малки парчета. Лукът и гъбите се пържат в останалата част от олиото, добавят се доматът и чушката и се оставят да се задушат под капак. Задушеното месо се смесва със зеленчуците, налива се топла вода и се подправя със сол, червен пипер, чубрица и черен пипер. Разбърква се и се оставя да поври около 10 минути. Сместа се прехвърля в глинени гювечета, поръсва се с настъргания кашкавал и във всяко гювече се счупва по едно яйце. Слагат се да се запекат за кратко, докато яйцата се забулят, и се сервират.
Рецептата е добавена от zlatina на 11 Октомври 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 3
isova24
майстор с шприц
Отива в любими!14 Окт 2016
снимки от
isova24
майстор с шприц
Снимка 1Уникално вкусно,Благодаря за рецептата!
6 Окт 2016
# 2
milena75
магьосник в кухнята
Само дето моята кавърма ще е със свинско.8 Мар 2011
# 1
milena75
магьосник в кухнята
Довечера смятам да я направя точно по този начин.8 Мар 2011

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.