Пиле по тракийски


14 Февруари 2014, Петък


Нещо вкусно с мръвка


Продукти:
пилешко месо – всякакво
сметана за готвене, по възможност с по-ниска масленост и незаквасена
средно голяма глава лук
един голям или два малки моркова
5 – 6 кисели краставички
гъби от буркан или свежи
5 – 6 средно големи скилидки чесън
копър и магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Има множество рецепти за това ястие, които традиционно включват в себе си вино. Предлаганата по-долу се отклонява от общоприетия начин на приготвяне, но за сметка на това се отличава с изключителните си вкусови качества и лесно усвояване от организма.
Ако гъбите са сурови, предварително се измиват, нарязват се на ситно и се запържват за около 4 – 5 минути в малко масло.

Лукът и морковите се почистват, нарязват се на малки парченца и се пасират в блендера. Получената смес се слага в голям тиган с малко олио. Запържва се в продължение на няколко минути, докато омекне.
Свареното (или печено)  пиле се обезкостява и се нарязва на ситни парченца. Подготвеното по този начин месо се поставя в тигана и се оставя леко да се запържи.
След пет минути се добавят ситно нарязаните гъби, киселите краставички и чесъна. Всичко се разбърква добре и продължава да се запържва в продължение на няколко минути.

Накрая получената смес се залива обилно със сметаната и се оставя десетина минути на слаб огън, като периодично се разбърква. Малко преди свалянето от котлона се посолява.
Поднася се с настърган отгоре копър и магданоз.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки