Агнешко със спанак
Към началната страница на 'Гозбите на мама'
Агнешко със спанак(4 порции)
   
1/2 килограм агнешко месо(ребра, плешка или бут)
50 милилитра олио
1 супена лъжица червен пипер
450 грама замразен спанак или 1 килограм пресен спанак
1 глава стар лук
1 супена лъжица брашно
2-3 супени лъжици домати от буркан или 1 малък пресен домат
Сол на вкус
1.    Нарязаното на порции месо се поставя в олиото, леко се посолява и се изпържва докато започне да се зачервява.
2.    Котлонът се оставя на ниска степен и към месото се прибавя ситно нарязаният лук като постоянно се бърка с дървена лъжица.
3.    След около половин до една минута се добавя червеният пипер, разбърква се и веднага се залива с топла вода така, че да покрие месото.
4.    Вари се на бавен огън около 1 час(до готовност на месото). Ако е необходимо по време на варенето може да се добави още малко вода.
5.    Прибавя се спанакът, нарязан на ситно
6.    Разбърква се добре и се оставя да ври още 20 мин.
7.    Добавят се 2-3 супени лъжици домати.
8.    Ястието се сгъстява с една супена лъжица брашно, размито предварително в студена вода, което се прибавя при непрекъснато бъркане.
9.    Важно е да се знае, че яденето не се нуждае от никакви подправки!!!
10.    Сервира се по желание с 1-2 супени лъжици кисело мляко.
-    Време за приготвяне: ~ 1,5 - 2,0 часа
-    Енергийна стойност: 350 калории / порция
-    За диабетици: 1/2  ХЕ(Хлебни Единици) на порция.

Агнешко със спанак - рецепта

GSM-info - информация и новини за телефони
Prodavalka.eu - безплатни обяви