рецепта

Качамак със сланина

Качамак със сланина

5 5 1

Българска кухня

Българска

Рецептата "Качамак със сланина" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

царевично брашно 500 г
вода 2 л
солена сланина 200 г

• Във врящата подсолена вода се изсипва наведнъж брашното и в средата му с точилка се прави дупка, за да излиза парата.

• След като ври около час, се сваля от огъня и се разбърква, докато започне да се отлепва от стените и дъното на съда.

• Сланината се нарязва на малки парченца и се изпържва до златисто.

• В тава, намазана с част от получената мазнина, се разстила качамакът.

• С дървена лъжица се правят правят дупчици в него.

• Отгоре се изсипва останалата мазнина и се подреждат пръжките.

• Качамакът със сланина се поднася веднага.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 2 лв

*** Време за приготвяне: 2 ч

**** Тази рецепта съдържа продукти за 6 порции